Roto pumps – Heavy Duty Pumper – Eksentersskruepumper

Eksenterskruepumper utmerker seg for håndtering av forskjellige type væsker og krevende applikasjoner. Eksenterskruepumper havner under kategorien «fortrengerpumper». Hovedelementet til pumpen er en skrueformet rotor med ringformet tverrsnitt og beskyttet rundt med en fast stator. Pumpens rotor-stator geometri og innvendig komponenter har stor betydning for innvirkning på effektiviteten og ytelsen.

Viktige interne komponenter påvirker pumpen effektivitet

Pumpene settes sammen etter byggekloss-prinsippet, med optimal interferenstilpasning mellom rotor og stator for å redusere friksjon mellom delene, som sikrer minimal kontakt med velutviklet og prøvd overflatebehandling. Dette er viktig for å øke effektivitet og reduserer energiforbruket i eksenterskruepumpen. Hovedelementet til pumpen er en skrueformet rotor med ringformet tverrsnitt og beskyttet rundt med en fast stator.

Kraftoverføring i pumpen kardang-leddet sikrer skånsomt drift og  øker påliteligheten.

Godt utformet akseltetninger forhindrer lekkasje, bidrar til å forbedre volumetrisk effektivitet og reduserer energieffekten.

Riktig justering og kvalitet i lagrene minimerer energitapet og forbedrer total effekten i pumpen.

Enkelte modeller kan også leveres med lagerbukk over 30 kW.

Applikasjoner: slam, ømfintlige væsker til slitende medier, fra tynnflyttende og seigt væsker, fiberholdige og faste partikler.

Ved nøyaktig å beregning av pumpeeffektivitet og implementering av strategier som gir riktig pumpedimensjonering, materialvalg, regelmessig vedlikehold og avanserte kontrollsystemer, kan industrier oppnå høyere ytelsesnivåer, redusere driftskostnadene og bidra til bærekraftig væskehåndteringspraksis. Væskehåndteringspraksis for eksenterskruepumper.

Norditec leverandør av pumper, ventiler og instrumentering.

Logg inn med Brukernavn og Passord du har fått oppgitt fra norditec.

Fyll ut skjemaet for å laste ned filen